31 Ocak 2011

Söyleşi: Alper Yeruşalmi

Hande Kayacık: GOODDRINK olarak birbirinden renkli ve lezzetli kokteyllerle düğün ve davetlere renk katıyorsunuz. Öncelikle seni tanımayanlar için biraz kendinden bahseder misin?
Alper Yeruşalmi: Kokteyl yapmaya merakım çocukluk dönemine dayanıyor, basit kokteylleri yapmaya 9-10 yaşlarında başladım. Sonradan kokteyllere karşı merakım epeyce arttı. 16 yaşında ise müzik hayatına girerek gece kulüplerinde ve düğün organizasyonlarında çalmaya başladım. Bu ortamlarda bar kısmına da zaman zaman destek veriyordum. Askerden sonra bir yandan tekstil, satış, pazarlama gibi çeşitli işlerle çalışma hayatına devam ederken, arta kalan tüm zamanlarımda arkadaş ve tanıdıkların organizasyonlarında ekstra olarak barmenlik yaptım. Ardından aldığım kararla işimden istifa edip amatörlükten profesyonelliğe geçmek adına içki eğitimleri almaya başladım. Yurtdışına gittiğimde gece kulüplerinde çalıştım, özel eğitimler aldım. Bir tanıdık vasıtasıyla Yeşilköy’deki bir bistro-barın başına geçtim, işletmeciliğini yaptım. Bu deneyimlerden sonra kendi işimi kurmaya karar vererek Gooddrink’i hayata geçirdim. Şimdilerde ekibimizle organizasyonlarda 1000 kişiye kadar hizmet verebilen kocaman büyük bir aile olduk.

Hande Kayacık: GOODDRINK olarak ne tür hizmetler sunuyorsunuz?
Alper Yeruşalmi: Her türlü organizasyonda özel ışıklı barımızdan, barmaidinden barmenine, ledli sürahiler, neon tepsiler, özel ledli ve sirenli şov arabalar, limbo shutlar vb. gibi pek çok renkli sunum ve show malzemelerimizle, Gooddrink’e ait özel kokteyllerle Bar catering hizmeti veriyoruz. Bunun yanında bar kiralama hizmeti ile şirketiçi kokteyl workshopları veya meraklılarına kokteyl eğitimleri veriyoruz. Ayrıca istenildiği takdirde Türkiye’nin kendi alanında dereceli ve ödüllü barmenleri ile özel şovlarla gecelere renk katıyoruz.

Hande Kayacık: Düğüne renk katan, bence düğünün olmazsa olmazları arasında, çok hoş bir konsept. Bu fikir nasıl ortaya çıktı?
Alper Yeruşalmi: Son yıllarda hayallerinizi sınırlamadan düğünlerinizi bir çok açıdan zenginleştirmeniz, daha eğlenceli, daha renkli ve unutulmaz kılmanız mümkün. Düğün ve organizasyonlardaki talepleri ve trendleri takip ederek ve yurtdışındaki en son yeniliklerden hareketle yola çıktık.

Hande Kayacık: En beğenilen kokteyliniz hangisi?
Alper Yeruşalmi: Çok geniş bir kokteyl menümüz var. Bu yelpaze içerisinde herkesin kendi damak zevkine uygun bulduğu tatlar var. Benim ve davetlilerin en fazla ilgisini çekenler arasında tutti frutti ve tropicana isimli kokteyllerimiz favoriler arasında. İki kokteyl de çok farklı egzotik ve tropikal meyvelerden yapıldığı için hem davetlilere sıradışı bir lezzet sunuyor, hem de ağız tadlarına çok fazla uyuyor.

Hande Kayacık: Peki, 2011’in favorisi ne olacak sence?
Alper Yeruşalmi: Bana göre gece klüpleri ve restoranlarda en çok tercih edilen içecekler arasında olan, pembe içimi hafif şeftali fıçılarında bekletilmiş Blush tarzı roze şarap, 2011’de yine favoriler arasında olmaya devam edecek. Mojito bir klasik olarak Türk damak zevkinin olmazsa olmazları arasında, tahtını kimseye kaptırmıyor. Bu yazın yeni trendi Satsuma ve satsumayla yapılan kokteyler olacak.Bizim kokteyl menümüze soktuğumuz satsuma-nar-portakal da bu sezonun yeni gözde kokteylleri arasında şimdiden yerini aldı.

Hande Kayacık: Çiftlerin düğünden ne kadar önce seninle kontak kurmalarını tavsiye edersin?
Alper Yeruşalmi: Çiftlerin düğünlerinden 5-6 ay öncesinden bizlerle temasa geçmeleri kendi düğünlerinde yapacakları organizasyonu tüm detaylarıyla planlamalarına olanak sağlıyor. Çünkü ne kadar önceden planlanmaya başlanırsa hizmet alacakları tüm firmalarla düğünden önce bir çok kez biraraya gelip ortaklaşa koordine etme şansı da bulunuyor.

Hande Kayacık: Bir de kendi branşımdan bir soru sormak istiyorum. Birçok düğünde seninle karşılaşıyoruz. Düğün Dansı yapan çiftler için senin tavsiyelerin ne olur?
Alper Yeruşalmi: Düğün dansı yapacak çiftlerin başkalarının düğünlerinde gördükleri dans hareketlerini birebir yapmalarından ziyade kendilerini daha rahat hissedecekleri figür ve tarzları bulup, bunu konusunda profesyonel dans eğitmenlerinden destek alarak yönlendirilmeleri daha efektif olacaktır.

Hande Kayacık: Son olarak, evlilik hazırlığında bulunan çiftlere tavsiyelerini alabilir miyim?
Alper Yeruşalmi: Çiftlerin bir check-list yaparak hazırlıklarına başlamalarını, alternatifli seçimler yapmalarını, hazırlıklarında düğündeki süsleme, müzik, catering, showlar vb. içeriği profesyonellere bırakmalarını veya onlardan destek almalarını, düğüne katılacak kitleyi de hesaba katarak organizasyon içeriğindeki seçimlerini ona göre gözden geçirmelerini tavsiye edebilirim. Gecenin yıldızı çiftler, ancak bir davet veriyorsanız davetlilerinizin de yaş ortalamasını, yaşam tarzlarını da göz önünde bulundurarak ortak zevkleri ortak paydada oturtarak düğünün organize edilmesini daha uygun buluyorum. Bir de teklif alınan düğün paketlerinde sadece verilen teklifin fiyatına değil, firmalar arasında karşılaştırma yaparken içindeki verilen hizmetlerin de karşılaştırılarak birebir aynı olup olmadığını kontrol etmelerini tavsiye ederim.

Hande Kayacık: Düğünlerine renk katmak isteyenler için faydalı bir sohbet oldu. Zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim... : ))

2 yorum:

  1. Kokteyl tarifleri - kokteyl ve bar rehberi
    Kokteyl tarifleri sitesi - kokteyl tarifleri, kokteyllerin hazırlanma teknikleri, bar ve kokteyllerle ilgili detaylı bilgiler sunan bir sitedir. Sitede uluslararası düzeyde kabul görmüş kokteyller, farklı tadları barındıran diğer kokteyller, alkollü ve alkolsüz tüm kokteyl tarifleri birarada sunuluyor.
    Kokteyl tarifleri sitesi bar ve içkilerle ilgili en temel, en pratik bilgileri sunmaktadır. Böylece siteden barla ilgilenen, bu bölümü meslek edinmiş kişilerle beraber siteyi inceleyen, konuları merak eden her kes kendi damağına uygun yeni tatlar elde edebilir. Martiniler, daiquiri ve slingler gibi sofistike kokteyllerin yanısıra klasikler, renkli shotlar, soğuk fizzyler, punchlar, sourlar ve daha fazlası...

    Sitenin bar ve restaurant standartları, bar bilgileri, servis bilgileri gibi bölümleri ise turizm ve yiyecek-içecek sektörü çalışanlarına yönelik hazırlanmıştır. Ayrıca içkilerin tanımları, tarihçeleri, servis şekilleri ile ilgili de detaylı bilgilere ulaşılabilinir.

    Bar showları ile ilgilenenlere yönelik videolar bölümünde bar show, barman-barmaid show, şişe show videoları sergilenmektedir. Kokteyl videoları bölümünde kokteyllerin yapılışları izlenebilir.

    Bahsettiğimiz konuları ve daha fazlasını içeren içki, kokteyl ve bar rehberini ziyaret etmek için tıklayın: http://www.kokteyll.com/

    YanıtlaSil
  2. Düğünümüzle ilgili organizasyonumuzda daima yanımızda olup bizimle yakından ilgilendiğiz ve düğünümüze renk, neşe ve eğlence kattığınız için ayrıca teşekkürler...
    II. fotoğraf karesinde herkesin düğünümüzde ne kadar eğenlendiğini görebilirsiniz :)

    YanıtlaSil