26 Ocak 2011

Söyleşi: Senem Ulusu, GIO Organizasyon


Hande Kayacık: Merhaba Senem, birçok düğün organizasyonunda seninle karşılaşıyoruz uzun yıllardır. Birbirinden güzel düğünlere imza atıyorsun. Öncelikle seni tanımayanlar için biraz kendinden bahseder misin?
Senem Ulusu: Handecim, biliyorsun Turizm ve Otelcilik eğitimliyim, uzun yıllar otelcilik ve turizmle uğraştım. 9 yıla yakın süre Four Seasons Hotel Istanbul’un Ziyafet Müdürlüğünü yaptım. Daha sonra sektördeki büyük organizasyon firmalarından birinin Genel Müdürlüğü görevinde bulundum... 2005 yılında Gio Organizasyon şirketini kurdum, iyi ki de kurmuşum, çok sevdiğim bir mesleği icra ediyorum, bu nedenle çok mutluyum… Aynı yüksek tempo devam : ))

Hande Kayacık: Düğün Organizasyonları için çalışmalara kaç gün öncesinden başlıyorsun? Biraz Hazırlık aşamasından bahseder misin? Çiftler seninle ne zaman irtibata geçmeli?
Senem Ulusu: Düğün çiftleri organizasyonu yapacakları mekanla anlaşır anlaşmaz bizimle irtibata geçiyorlar. Bazen de ilk önce bizimle görüşüyorlar, biz onları uygun mekanlara yönlendiriyoruz. Ambians davetin kilit noktası olduğu için herşey bizim üzerimizden yürüyor. Genel düzenlemelerinin temelini gelin ve damadın zevkine göre önce biz planlıyoruz. Bundan sonra müzik ve fotoğraf gibi detaylar devreye giriyor..Çiftler ne kadar erken bize müracaat ederlerse üzerlerinden o kadar erken yük alabiliyoruz. Çünkü ekip olarak tüm detaylarla A’dan Z’ye biz ilgileniyoruz. Onlar da böylece düğünün zevkini çıkarabiliyorlar.

Hande Kayacık: Sence düğün hazırlıklarının en zor kısmı nereleri, en çok nerelerde zorlanıyorsun?
Senem Ulusu: Bizden çok gelin ve damadın zorlandıkları nokta masa oturma planı oluyor. Biz de gelin ve damadımıza davetli listelerini bir an önce gözden geçirmelerini ve planlamaları net rakamlar üzerinden yapmalarını tavsiye ediyoruz.... Bir de yaz düğünleri için gelinlerin en büyük çekincesi yağmur yağma ihtimali oluyor. Biz de çekim yasası yöntemi ile çiftlerimizi bu ihtimalden uzaklaştırmaya çalışıyoruz : ))

Hande Kayacık: Kararsız çiftler oluyor mu? Gerginlikler yaşanıyor mu çiftler arasında ya da aileleriyle?
Senem Ulusu: Düğünün nasıl ve nerede olacağını en çok gelinler hayal ediyor. Bu nedenle sektörümüzde damatlardan ziyade gelinlerimizin rol payı daha fazla : )) Aileler geçen senelere nazaran şimdilerde daha arka plandan izliyorlar ve seçimi çiftlere bırakıyorlar. Elbette zaman zaman çiftler arasında ufak tefek gerginlikler yaşanmıyor değil. Ancak biz bu süreci çok iyi bildiğimiziçin onları yönlendirebiliyoruz. Stresin ana nedeni hiçbir zaman organizasyon detayları olmuyor, asıl üzerinde durulacak nokta 2 hayatın birleşmesi ve alışkanlıkların uyumlanması…Biz de bu vesile ile stres coach’luğu konusunda ekip olarak kendimizi çok geliştirdik. Çiftlerle samimi ve dostane ilişkiler kurarız hep. Mühim olan onların mutlu olması sonuçta... Neyin ne şekilde yapıldığının hiç önemi yok : ))

Hande Kayacık: Çiftler için de zor ve stresli bir dönem. Bazen ben de ders esnasında stres patlamaları ile karşılaşıyorum. Eğitmenliğin yanı sıra psikolojik danışmanlık ta yapıyoruz çiftlere... Peki, 2011 trendleri nelerdir, renkler, çiçekler, süslemeler, konseptler... Biraz bunlardan bahseder misin?
Senem Ulusu: Beyaz’ın modası hiçbir zaman geçmiyor ve bizim klasiğimiz…Ama beni cesur çiftlerle çalışmak çok heyecanlandırıyor…Çiçekten, masa örtüsüne, davetiyeden nikah şekerine kadar olan tüm seçenekler için cesur istekler muhteşem yaratıcı sonuçlar doğuruyor. Ne istediğini ve gerçekten sevdiği objeleri seçen çiftler her zaman moda akımı başlatıyorlar..

Hande Kayacık: Sence bir düğünün olmazsa olmazı nedir?
Senem Ulusu: Yüzü gülen mutlu bir çift…

Hande Kayacık: Kesinlikle katılıyorum... : )
Senem Ulusu: Eğer gelin ve damat mutsuzsa gelen davetliler de ortamdan negatif şekilde etkilenebiliyorlar. Mutlu ve neşeli bir çift görmek davetlileri her zaman daha çok heyecanlandırır ve davetin sonuna kadar aynı coşku devam eder.

Hande Kayacık: Gelelim Düğün Dansına... Dışardan bir göz olarak Düğün Dansı ile yapan çiftlerle ilgili yorumlarını, tavsiyelerini alabilir miyim?
Senem Ulusu: Düğün dansı aslında düğün çiftinin birlikte yaptıkları ve tüm gözlerin onların üzerinde olduğu bir an. Dolayısıyla onların en çok heyecanlandıkları ve bunu belli etmeye meyilli oldukları zaman diyebiliriz. Birbirleriyle uyumlu dans etseler bile bunun bir profesyonel yardımı ile şekillendirilmesini tavsiye ederiz her zaman. Seçilen müzik ve ritm de çok önemli tabi. Düğün Dansı için yardım almış çiftler almayanlara göre açık ara fark atıyorlar : ))

Hande Kayacık: Son olarak 2011 yılında evlilik hazırlığı içerisinde olan çiftler için tavsiyelerini alabilir miyiz?
Senem Ulusu: Düğün organizasyonunda en büyük kolaylık iyi bir düğün koordinatörü ile çalışmak. Aslında ilk önce organizasyon firmasına karar vermeleri ve tüm işlemlerini bu firma üzerinden yürütmeleri gerekiyor. Bu uygulama ülkemizde henüz sağlıklı şekilde yapılamıyor. Gene kulağımızı tersten tutuyoruz... :) Önce mekanı sonra düğün organizasyon firmasını seçiyoruz. Oysa bizim gibi profesyonel firmaların indirimli mekan fiyatlarından faydalansalar 1-0 başlıyacaklar maça ama bundan haberleri olmuyor… Umarım bu uygulama en kısa zamanda ülkemizde de olması gerektiği şekilde yapılır.

Bu seneki düğün davetleri için çiftlerimize mekan seçimlerini ve rezervasyonlarını bir an önce yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu sene Ramazan Ağustos ayına denk geldiği için özellikle yaz düğünleri için Haziran ve Temmuz ayları altın değerinde…Müsait günler büyük bir hızla tükeniyor. Acele etmeleri lazım : ))
Gio Organizasyon olarak evlenmeyi planlayan bütün çiftlere şimdiden mutluluklar diliyoruz. Bu seneyi de bekar geçireceğini sanan tüm gelin ve damat adaylarımıza da bol bol secret yapmalarını öneriyoruz. Bu yöntemin işe yaradığını yakınen bilen biri olarak naçizane tavsiye.. :) Bize evlenecek gelin arkadaşları ile birlikte görüşmeye gelen kızlarımızı bazen arkadaşlarından önce evlendiriyoruz…


Hande Kayacık:
Çok keyifli bir sohbet oldu... Bu sıcak sohbet için çok teşekkür ederim Senem....
Senem Ulusu : Ben teşekkür ederim... Herkese kucak dolusu sevgiler.. : ))


Firma Bilgileri

GIO Organizasyon - Senem Ulusu
Prof. Dr. Müfide Küley Sok. No:28 Kat:1 Daire:5 Nişantaşı, İST
(212) 233 75 53 & (533) 695 01 28
http://www.gioorganizasyon.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder